top of page
couples-are-arguing-in-a-poignant-mood-in-the-divo-2021-12-09-06-11-40-utc.jpg

בקשה ליישוב סכסוך

בשנת 2016 נכנס לתוקפו החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה במסגרתו נקבע, כי כל הליך משפטי בין בני זוג יחל בהגשת בקשה ליישוב סכסוך ביחידות הסיוע שליד בתי המשפט לענייני משפחה או בתי הדין הרבניים ולאחר הגשת הבקשה תתקיים פגישת מהו"ת בין הצדדים (מהו"ת = ראשי תיבות של "מידע, היכרות ותיאום") שמטרתה לנסות ולפתור את הסכסוך מחוץ לכתלי בית המשפט.

במקרה והליך יישוב הסכסוך ייכשל, עומדת לצד אשר הגיש את הבקשה הזכות הראשונית להגיש תביעות לערכאה המשפטית שהוא יבחר.

תהליכי גירושין אשר מתבצעים בסיוע עורך דין המתמחה בתחום דיני המשפחה, לרבות בסוגיות הגירושין השונות, מגדילות משמעותית את סיכוייו של המיוצג לממש את זכויותיו על פי הקבוע בחוק.

אני דוגלת בהגעה לפשרה אשר תענה על האינטרסים של שני הצדדים תוך שמירה על זכויותיהם. עם זאת, במקרים בהם והפערים המתגלעים הינם גדולים, אני מעניקה ליווי משפטי מקיף בערכאות המשפטיות הרלוונטיות, במטרה לסיים את סאגת הגירושין בצורה ראויה ומכובדת.

גירושין

גירושין זהו עניין מורכב, כואב וכל המעורבים בו חווים משבר עמוק בשלב כזה או אחר. זהו אובדן לכל דבר ועניין בתוספת מכובדת של כעסים, אכזבה, תסכול, משקעים, קנאה, אשמה ועוד שלל רגשות קשים.

חשוב לזכור, כי עם כל הצער שבדבר - נישואין יכולים להיגמר יום אחד, אולם  גירושין –במקרים בהם ישנם ילדים משותפים - לא נגמרים לעולם.

​ההחלטה להתגרש הינה החלטה גורלית אשר נוסף לקשיים הרגשיים מלווה בקשיים בירוקרטיים וכלכליים. במקרים מסוימים שני הצדדים מסוגלים לגשר על הפערים ביניהם ולהגיע להסכמות ובכך לצלוח את תהליך הגירושין בקלות יחסית אולם למרבה הצער, לעיתים המשבר העמוק שנגלע בין שני הצדדים עלול להביא למשבר ממושך, כזה שיקשה על מציאת עמק השווה ביניהם.

 

המצב הייחודי בישראל

​במערכת המשפטית בישראל, ישנו מצב ייחודי בו לשתי ערכאות שיפוטיות – הן לבתי הדין הרבניים והן לבתי המשפט לענייני משפחה – ישנה סמכות מקבילה לדון בענייניהם של בני הזוג.

לערכאה הדתית - בית הדין הרבני - ישנה הסמכות הבלעדית לדון בענייני הגירושין, וזאת מכוח חוק שיפוט בתי דין רבניים הקובע, כי כל ענייני הגירושין של בני זוג יהודים שנישאו כדת משה וישראל (ולעיתים גם בנישואים אזרחיים) נדונים ומוכרעים בבית הדין הרבני בלבד.

​בכל הנוגע לעניינים הנוספים הכרוכים לתביעת הגירושין, ביניהם: ענייני רכוש (לרבות: איזון משאבים ופירוק שיתוף); אחריות הורית והסדרי שהייה של קטינים; מזונות קטינים ומזונות אישה וכו', לבתי המשפט לענייני משפחה ולבתי הדין הרבניים סמכות מקבילה.

bottom of page