
צוואה בחיים
כפי שחשוב לערוך צוואה על מנת לקבוע את אופן חלוקת הרכוש לאחר הפטירה, רצוי לקבוע –דווקא בנקודה שבה האדם בריא בשכלו ובגופו – מי יטפל בענייניו וכיצד יראו חייו אם וכאשר מצבו ישתנה לרעה. אם במסגרת צוואה יכול אדם לשלוט במה שייעשה ברכושו לאחר פטירתו, הרי שייפוי הכח המתמשך הוא מעין "צוואה בחיים" והוא נועד להסדיר מצבים בהם נשללה הכשרות המשפטית מאדם בעודו בחיים. כך, במקרה הצורך, לא יהיה צורך לפנות לבית משפט בבקשה למנות אפוטרופוס לדין.
אני בעלת הסמכה ממשרד המשפטים לעריכת ייפויי כח מתמשך, תוך הבנה מעמיקה של כלל הסעיפים והתקנות הקבועות בחוק.
בשל נסיוני הרב אלווה אתכם בעריכת ייפוי כח מתמשך בצורה מכובדת ומקצועית, מתוך הבנה עמוקה לרגישות הגבוהה הכרוכה בעניין זה.
ייפוי כח מתמשך ואפוטרופסות
ייפוי כח מתמשך הינו מנגנון משפטי המאפשר לאדם לתת הנחיות בנוגע לטיפול ברכושו ובענייניו האישיים בשעה שלא יהיה מסוגל לקבל החלטות אלה בעצמו בעודו בחיים.
כיום עומדת לכל אדם האפשרות להסמיך מראש אדם 'מיופה כח' אשר בבוא היום ישמש כאפוטרופוס לגופו ו/או לרכושו ו/או לענייניו האישיים (ביחד ולחוד), במידה ויבוא היום בו הוא לא יוכל עוד לקבל החלטות לגבי עצמו עקב התדרדרות במצב הרפואי, תאונה, דמנציה וכיוצ"ב.
תעודת ביטוח ואמצעי הגנה ייעודי
ייפוי כח מתמשך מהווה מסמך משפטי בעל חשיבות עליונה עבור רבים אשר נועד לספק סוג של 'תעודת ביטוח' עבור כל אדם המעוניין להכין את עצמו לכל תרחיש, בעודו בריא וצלול בדעותיו. מסמך זה מסדיר את זהות האדם (או מספר בני אדם) אשר ישמש כמיופה כח לענייניו השונים של האדם (הממנה), בין אם מדובר בעניינים טכניים, כלכליים, משפחתיים או אחרים, תוך וידוא כי הם מטופלים בצורה הטובה ביותר.
מדובר למעשה באמצעי הגנה ייעודי אשר עוגן בחקיקה בשנת 2016 במסגרת תיקון חוק הכשרות והאפוטרופסות ומטרתו למנוע מבעוד מועד מאבקים וסכסוכים משפטיים בשאלת האפוטרופוס הממונה.